Hur fungerar AbHealer?

AbHealer är framtagen för att hjälpa kroppen att mekaniskt avlasta magen och ryggen om de strukturer som i vanliga fall ska utföra detta har låg funktion och kontroll. Detta kan exempelvis vara en graviditet, stor övervikt eller bukingrepp (kirurgi). Läs mer om separerade magmuskler, så kallad rectus diastasis, här.

Gördeln ger ett stöd utifrån. Den kan ge en avlastning till magen och ryggen vid tillfällen då kroppen själv kanske inte kan skapa den inre spänning som krävs. Det här kan vara
* på kvällen när nerv-muskelkomplexen är trötta
* när du ska lyfta tyngre och det krävs ett högre inre buktryck – som de djupare muskellagren ska skapa men som det kan vara svårt att skapa på grund av uttöjda magmuskler som kanske har separerat (en så kallad diastasis recti).
* när du ska starta med lite mer motion, som att jogga eller styrketräna, och vill ha lite extra stöd och påminnelse.

Många kvinnor upplever en avlastning med gördeln och upplever minskade ryggbesvär.

Så fungerar den
AbHealer har en elastiskt del som ger ett allmänt stöd åt mag- och ryggparti. Därefter spänns de båda extra dragbanden som kommer från kroppens sidor och är riktade mot mitten. Det ger en kraft riktad så att magmuskelhalvorna rör sig mot varandra. Samtidigt får ryggen och magen allmänt stöd och man kan troligen stimulera till att bli mer medveten om de djupare musklernas arbete, då de extra dragbanden går i den riktningen.

Traditionella ryggördlar har dragbanden främst från ryggen och framåt, för att stimulera ryggmusklernas arbete. Vanliga maggördlar som används för att platta till magen och minska midjemåttet trycker främst  magmusklerna i riktning mot ryggen.

IMG_3848 

20130830-161740.mov

Användning
AbHealern används alltid i kombination med träning av djupa magmuskler. Gördeln är inte en ersättning för djup kontroll på lång sikt. Den kan ge ett visst stöd initialt men tanken är att kunna kontrollera sin kropp själv, utan yttre stöd.
Träna alltså alltid djupa muskelsystemen parallellt med användning av AbHealern, och sträva efter att minska användandet av gördeln.

Vid låg kontroll i magen, såsom direkt efter för förlossning, kan AbHealern användas större delen av dygnet.
Minska först på användandet på morgon och förmiddag (eller när du känner dig pigg och fräsch i nervsystem och muskler), då man vanligen har bättre kontroll i kroppen.

Ta stegvis bort gördeln när du får bättre kontroll själv.

I takt med att du får bättre kontroll över magen kan du ta bort AbHealer i vardagen. Vid tyngre lyft, som att lyfta barnvagnsinsatsen, matkassar eller bilbarnstolen kan du använda gördeln så länge som du har svårt att kontrollera magen och en eventuell separation av magmusklerna.

Vi rekommenderar inte att ersätta muskelfunktionen med att alltid ha en gördel. Att alltid bära gördeln kan bildligt jämföras med att gipsa ett ben och vänta på att musklerna ska stärkas. Det sker vanligen inte. Gördeln ska ses som ett komplement under perioder då man själv har svårt att skapa kontroll i kroppen. Träna parallellt de djupare muskelsystemen för att kunna få bort gördeln stegvis.

Exempel på djup muskelträning finns i appen MammaMage. Läs mer här.

Gör så här

2013-10-28_0147

Placera AbHealern mellan revben och höftben, direkt mot huden eller på en tunn topp. Använder du topp, se till att den inte veckar sig.

2013-10-28_0148

Börja med den hela änden, lägg den mot huden.

2013-10-28_0150

Dra åt med den andra änden och stäng med kardborrelåset.

2013-10-28_0151

Gå tillbaka till den första sidan och stäng extradraget från sidan och in mot mitten.

2013-10-28_0152

Stäng det sista extradraget in mot mitten.

2013-10-28_0154

Justera extradragen så du får draget i den riktning du önskar – lite högre upp eller lite längre ned.

Tänk på att välja en lagom stor storlek. AbHealern är inte avsedd att dras ut maximalt och snörpa åt midjan hårt. Den ska ge allmänt stöd. En alltför liten gördel/bälte som spänns alltför hårt kan ge känslan av svårighet att andas normalt. Följ de storleksangivelser som finns.

Om du nyligen är förlöst och ligger precis i underkanten av en storlek så kan du eventuellt gå ned en storlek, eftersom din mage med all säkerhet minskar i omfång inom den närmaste tiden.

Klicka på länken här nedan så kommer du till en flyer där du ser hur du kan göra:
abhealer-go%cc%88r-sa%cc%8a-a%cc%88r-flyer-utskrift

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>