Är AbHealer som en korsett?

Hej! Jag har appen MammaMage, AbHealer och tyvärr diastas. Vad säger ni omAbHealer och kritiken som ändå finns mot exempelvis korsetter. Att korsetter tar över de egna musklernas funktion och att man blir svagare av dem. Ska jag inte använda min AbHealer? Fast jag tycker jag får fin avlastning och mindre ont i ryggen. /Elisabeth

 

Tack för ditt mejl!

Att alltid ha på sig en gördel som spänns relativt hårt, kan medföra att musklerna försvagas. Gördeln kan då ta över musklernas funktion. Det samma gäller för korsetter som ofta är hårda och oeftergivliga och används under många timmar.

Att ha en hårt spänd gördel/korsett kan ses som att man gipsar benet och väntar på att musklerna ska tillväxa – det sker inte. Musklerna behöver användas, liksom bindväven, för att behålla styrka och elasticitet.

AbHealern är tänkt som ett stöd när musklerna av någon anledning inte orkar. Det kan vara veckorna efter en graviditet, magoperation – eller som du beskriver om man har någon form av ”skada” eller uttöjning/diastas som gör att musklerna har mist en del av sin funktion. Då kan en elastisk gördel användas periodvis för att ge extra stöd utifrån.

En gördel ska inte sitta supertight utan mer som ett naturligt stöd. Att snörpa åt gördeln hårt och nästan ta bort all elasticitet ur den kan göra att man får svårare att andas och att aktivera bäckenbottenmusklerna. Man kan ändra trycket inuti buken på ett mindre positivt sätt.

Så ska du använda en gördel bör du ha lätt aktivering i magen först innan du lägger på gördeln, sedan lägger du om gördeln med lätt utdragning – för att ge stöd.
Samtidigt som du får ett mekaniskt stöd kan du även påminnas om att automatiskt ha lätt aktivering i dina egna muskler.

Här kan du se en film om detta.

Vi har tagit fram gördeln AbHealer, som är tänkt att ha som stöd exv direkt efter förlossningen då magmusklerna är uttöjda och utan varken styrka eller uthållighet. Därefter ska man ta av den stegvis i takt med att man blir starkare själv. AbHealer kan även användas av de med stor diastas som redan har nedsatt styrka/uthållighet i vardagen. Här används AbHealer som ett extra stöd när musklerna inte längre orkar, som vid tyngre lyft, löpning, på kvällen när de egna musklerna har gett upp.
Parallellt med AbHealer ska man alltid träna magen – både djup kontroll liksom mer styrka så småningom  – för att behålla den styrka/funktion man har liksom förhoppningsvis förbättra den.

Här kan du se lite allmänt om mina tankar kring maggördel. 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>