Är det kört för mig?

Hej!
Jag har fått tre barn varav den minsta är 11 månader. Jag har fått diastas, liten efter barn två och värre efter barn tre, som också föddes med kejsarsnitt. Är det någon idé för mig att köpa en AbHealer? Kan min mage bli bättre med den och träning? 

 

Hej!
Det är så klart svårt för mig att säga något om du kommer att bli bättre eller inte. Liksom om du får hjälp av AbHealern och träning – eller inte – eftersom jag inte har träffat dig.

Generellt kan man alltid bli bättre. AbHealern gör framför allt att du inte töjer ut vävnaden ännu mer i onödan – så du inte försvagar din diastas än mer. AbH kan hjälpa mycket på exempelvis kvällar och stunder när du känner att du inte har kontroll på magen. Det finns ingen vinning i att hänga ut i magen och töja ut vävnaden än mer. 

Med djup träning kan du vanligen också bli bättre. Då kan magmusklerna avlasta diastasen och den försvagade bukhinnan. Läs mer på mammamage.se Jag har lagt ut ett inlägg där i dagarna om att det är kontrollen av diastasen som räknas, inte bredden.
Du kan vanligen bli bättre – även om man har en otroligt stor diastas så kan träning av de djupa musklerna lätta problemen så mycket det går.
Om du har svårt att hitta rätt aktivering eller veta om du gör rätt rekommenderar jag dig att boka en konsultation hos en cert MammaMagetränare som kan hjälpa dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>