AbHealer vid plankan?

Hej Katarina,

Tack för en jättebra sida och app! Jag rekommenderar den till alla mina vänner.
Jag har tränat med din app i nästan ett år nu och har sedan några månader tillbaka prövat på lite mer utmanande övningar för magen (men fortfarande väldigt lätta övningar). Jag har testat att planka på knäna mot golvet i några sekunder, både med och utan AB-healern, och det har känts ok. Men nu till min fråga, hur vet jag om det inte är för ansträngande för mina magmuskler? Det är ju svårt att kontrollera med handen om diastasen är ihop under övningen (jag har en diastas på ca 1.5 fingrar bred och 2.5 cm som djupast). Jag har filmat när jag gör övningen och det buktar inte ut vad jag ser (har en hel del överskottshud så svårt att se). Finns det ett annat knep där jag kan se om jag gör rätt? Ska jag träna med gördeln eller utan?
Hej!

Tack för fint mejl. Så roligt höra att du har blivit hjälpt.
Du får kanske be någon kompis kolla din mage. Eller så kan du se om magen blir spetsig, men som du skriver så kan det vara lite svårt eftersom det ofta finns en del hud kvar som hänger ned.

Om du känner att du kan hålla kontroll på magen kan du träna utan gördel (AbH). Kanske du står i plankan i lite kortare sekvenser i början, då kan du köra utan AbH de första 1-2 seten och kanske använda AbH de sista (om du känner dig osäker på om du har kontroll på magen eller inte). Använd då AbH lite lösare, så den inte är maxspänd. Du ska känna dragen inåt, så hjärnan påminns om att aktivera de djupa magmuskelrna, men inte maximalt åtdragen så den tar över för mycket av de djupa magmusklernas arbete.

Lycka till!

En reaktion på “AbHealer vid plankan?

  1. Linda

    Hej! Jag vet inte vart jag ska vända mig o skriver lite desperat för jag behöver hjälp…. Jag vet inte om jag har delade magmuskler, men så fort jag äter eller dricker lite så är magen stor o ”gravid” kula. Det är 6 år sedan tredje o sista barnet o jag har nog alltid varit lite svankig, men på senare år även kutig upptill vid alltför mycket stillasittande datorarbete. Jag vet inte om man skulle kunna få bedömning o hjälp hos en sjukgymnast för på vårdcentralen tror jag detta anses kosmetiskt, då jag ej lider av smärta etc. Det jag främst undrar gällande musklerna: Är det meningen att man hela tiden ska gå och dra in magen, för då ser det ju mycket bättre ut? Så fort jag slappnar av så sväller magen ut… Jag har gått ner i vikt, är i jättebra form då jag sedan flera veckor kunnat springa en mil, vilket jag aldrig gjort tidigare, men denna mage ser än större ut i proportion till det andra. Jag hoppas innerligt att någon kan ge mig råd, då jag skulle må bättre av hjälp till självhjälp om det finns för detta. TACKSAM svar.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>